Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Nap 2023. – pályázat

A Szekcsői Németek Nemzetiségi Önkormányzata a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázati kiíráson 600.000 Ft támogatást nyert a 2023-as Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Nap megszervezésére az NKUL-KP-1-2023/2-000106 azonosítószámú pályázatával.

Dunaszekcső egyik legfontosabb rendezvénye a Német Nemzetségi Nap, melyet már 25 éve minden évben megszerveznek a helyi németség képviselői. A rendezvény alapvető célja az 1948-as kitelepítésről, illetve annak előzményeiről és következményeiről való megemlékezés, a helyi németség történetének bemutatása, nemzetiségi tudat ébrentartása, ápolása.

2023. június 3-án került megrendezésre az idei Nemzetiségi Nap, amelyen ismét színvonalas műsorokat, kiváló előadókat láthatott és hallhatott a közönség. Fellépett a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Táncegyesület és a Szuloki Német Nemzetiségi Énekkar és Tánccsoport. Valamint a műsort színesítették a helyi óvodások és kisiskolások is. A méltó módon való megemlékezéshez és a nap sikeréhez az elnyert támogatás is nagy mértékben hozzájárult.

Scroll to Top