Pályázatok

Hangszeres népzene oktatás Dunaszekcsőn 2022/2023.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására 2022 tavaszán. A Dunaszekcsői Fúvósok Egyesület a CSSP-ZENEOKTAT-2022-0004 azonosítószámú projektjének keretében 700.000 Ft támogatást nyert. A támogatás segítségével az egyesület működésének megkönnyítése érdekében az oktatói díj finanszírozásához való hozzájárulás valósult meg. Az Egyesület egyik legfontosabb célja a tehetséges fiatal zenészek felkarolása, zenei nevelése, szakmai segítése, és ezek által a zenekari utánpótlás biztosítása. Ezen cél eléréséhez járult hozzá az elnyert támogatás.

Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Nap 2022

A Szekcsői Németek Nemzetiségi Önkormányzata a Miniszterelnökség megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázati kiíráson 300.000 Ft támogatást nyert a 2022-es Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Nap megszervezésére az NKUL-KP-1-2022/1-000129 azonosítószámú pályázatával. Dunaszekcső egyik legfontosabb rendezvénye a Német Nemzetségi Nap, melyet már 25 éve minden évben megszerveznek a helyi németség képviselői. A rendezvény alapvető célja az 1948-as kitelepítésről, illetve annak előzményeiről és következményeiről való megemlékezés, a helyi németség történetének bemutatása, nemzetiségi tudat ébrentartása, ápolása. 2022. június 4-én került megrendezésre az idei Nemzetiségi Nap, amelyen ismét színvonalas műsorokat, kiváló előadókat láthatott a közönség. Többek között felléptek a Dunaszekcsői Fúvósok, a Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Táncegyesület és a Szederkényi Német Nemzetiségi Kórus. A méltó módon való megemlékezéshez és nap sikerhez az elnyert támogatás is nagy mértékben hozzájárult.

Dunaszekcsői diákok VII. német nemzetiségi fúvóstábora

A Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete sikeresen vett részt a Miniszterelnökség megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázati kiíráson, amely a nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasó táborok megvalósítását támogatta.

A Fúvósok Egyesülete 1.200.000 Ft támogatásban részesült a NTAB-KP-1-2022/1-000426 azonosítószámú pályázatával a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek köszönhetően. A támogatás révén

egy ötnapos tábor került megrendezésre a Dunaszekcsői Fúvószenekar diákjai számára 2022.07.04. és 2022.07.08. között. A tábor 6. plusz napja 07.09., amikor is otthon, Dunaszekcsőn egy fellépés keretében mutatták be a gyerekek a táborban tanult darabokat szüleik és a helyi lakosok számára, amire nagy izgalommal készültek. Záró koncerttel és élménybeszámolókkal ért véget a hatnapos közös munka és kikapcsolódás. A már hagyományos, jó hangulatú zárókoncertnek ismét nagy sikere volt. Az előző hat évi fúvós táborhoz hasonlóan a 2022-es tábor is sikerrel zárult, sok élménnyel és új ismeretekkel gazdagodtak a gyerekek, remélve, hogy a következő évben ismét eltölthetnek együttzenélve egy kellemes hetet

Nemzetiségi civil pályázat

A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 100% támogatási intenzitás mellett, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyújtott az egyesület NCIV-KP-1-2022/1-000207 azonosítószámú pályázatának megvalósítása érdekében. Jelen projekt célja volt a Fúvósok működési feltételeinek biztosítása, az alap és a közcélú tevékenységei feltételeinek biztosítását szolgáló kiadások finanszírozása. A támogatás a működési költségekhez való hozzájáruláson kívül lehetővé tette a Zenekar fúvóstalálkozókra történő eljutását. A hagyományos Kaposszekcsői, Bogádi és Lippói Fúvóstalálkozókon felül idén az együttes elutazhatott a Szuloki Oktoberfestre és a Törökországi Edirne városában megrendezésre kerülő Nemzetközi Fúvószenekar és Gasztronómia Fesztiválra is, ahol nagy sikert arattak, ugyanis a meghívott 14 zenekar közül a

Dunaszekcsői Fúvószenekart kiválasztották a rendezvény gálaeseményére a legjobb 5 zenekar egyikeként.

V. Dunaszekcsői Fúvóstalálkozó

A Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete a Miniszterelnökség megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázati kiíráson 1.000.000 Ft támogatást nyert az V. Dunaszekcsői Fúvóstalálkozó megszervezésére az NKUL-KP-1-2022/2-000451 azonosítószámú pályázatával.Az Egyesülete a támogatás segítségével rendezte meg az V. Dunaszekcsői Fúvóstalálkozót 2022.08.27-én. A már hagyományosnak tekinthető fúvóstalálkozó kiemelt jelentőségű német nemzetiségi kulturális rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt 5 évben. A fellépő hat német

nemzetiségi zenét játszó fúvós együttes összesen 150 zenésze biztosította a páratlan zenei élményt és fergeteges hangulatot. Az egyesület a rendezvény színvonalas lebonyolításához szükséges feltételek biztosításához használta fel az elnyert támogatást.

Működési támogatás elnyerése 2022

A Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás kollégiumának döntése alapján a Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete NEAO-KP-1-2022/5-000202 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, „Dunaszekcsői Fúvósok Egyesületének működési célú támogatási kérelme 2022.” című pályázata támogatásban részesült.

A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 500.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtott az egyesület pályázatának megvalósítása érdekében 100 %-os támogatási előleg formájában. A pályázat célja az egyesület működési feltételeinek biztosítása volt. A támogatás hozzájárult az egyesület, így a Fúvószenekar minden napi működéséhez,

A megítélt támogatási összegből a tervezettnek megfelelően megvalósult 1 db multifunkciós nyomtató, 1 db Yamaha klarinét, 20 db hangszerolaj, 10 db B-klarinétnád és Marsch-Hefte kottafüzetek beszerzése.

Falusi civil pályázat

Az Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében meghirdetett „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázati kiírásra benyújtott, FCA-KP-1-2022/3-000082 azonosítószámú, „Dunaszekcsői Fúvószenekar eszközbeszerzése” című pályázatával 1.890.190 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert hangszerbeszerzésre 100% támogatási intenzitással. A megvalósult projekt keretében 1 db Yamaha trombita és 1 db B&S 46-L típusú baritonkürt került beszerzésre. Az új hangszerekkel az egyesület biztosítani tudja a zenekar működési feltételeinek javulását, ami hosszútávon a Zenekar fenntarthatóságát és bővülését eredményezi. A fellépések minőségi hangzásának eléréséhez beszerzésre került 1 db hangfalállványszett, 1 db analóg keverő és 2 db hangfal a hangosításhoz, melyek hozzájárulnak a zenekar színvonalasabb előadásaihoz és sikereihez. Köszönjük a támogatást!

HANGSZERES NÉPZENE OKTATÁS DUNASZEKCSŐN

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására 2021. tavaszán. A Dunaszekcsői Fúvósok Egyesület a CSSP-ZENEOKTAT-2021-0016 azonosítószámú projektjének keretében 1.000.000 Ft támogatást nyert. A támogatás segítségével a meglévő hangszerek felújítása és az egyesület működésének megkönnyítése érdekében az oktatói díj finanszírozásához való hozzájárulás valósult meg. Az Egyesület egyik legfontosabb célja a tehetséges fiatal zenészek felkarolása, zenei nevelése, szakmai segítése, és ezek által a zenekari utánpótlás biztosítása. Ezen cél eléréséhez járult hozzá az elnyert támogatás.

Működési támogatás elnyerése 2021

A Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás kollégiumának döntése alapján a Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete NEAO-KP-1-2021/6-000309 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, Dunaszekcsői Fúvósok Egyesületének működési célú támogatási kérelme című pályázata támogatásban részesült.

A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 1.280.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtott az egyesület pályázatának megvalósítása érdekében 100 %-os támogatási előleg formájában. A pályázat célja az egyesület működési feltételeinek biztosítása volt. A támogatás hozzájárult az egyesület, így a Fúvószenekar minden napi működéséhez, az adminisztrációs költségekhez való hozzájárulása és fellépőruhák beszerzése révén. Továbbá a támogatás hozzájárult a zenekar 10 éves jubileumi nagykoncertjének méltó módon, 2021. nyarán történő megrendezéséhez.

Dunaszekcsői Fúvószenekar szakmai tevékenységének támogatása

A dunaszekcsői német nemzetiség életében fontos szerepet játszik a Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete, mely önkéntes munkájával hozzájárul a nemzetiségi programok megvalósításához, segíti és erősíti a helyi német közösséget. Jelen projekt célja volt az egyesület működési feltételeinek biztosítása, az alap és a közcélú tevékenységei feltételeinek biztosítását szolgáló kiadások finanszírozásához támogatás igénylése. A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 100% támogatási intenzitás mellett, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyújtott az egyesület NCIV-KP-1-2021/1-000040 azonosítószámú pályázatának megvalósítása érdekében. A projekt keretében megvalósult a zenekar hangszerállományának és fellépőruhatárának bővítése, hangszerállványok beszerzése, továbbá a vidéki Fúvóstalálkozókra való eljutásának támogatása.

Hild Kereszt Felújítása – Szekcsői Németek Nemzetiségi Önkormányzata

A Szekcsői Németek Nemzetiségi Önkormányzata a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázati felhívásra benyújtott kérelme alapján 650.000 Ft támogatást nyert a NKER-KP-1-2021/1-000084 azonosítószámú pályázatával.

A támogatás segítségével felújításra került Dunaszekcső egyik útmenti keresztje, a Hild kereszt, amely hosszú évek óta leromlott állapotú volt. A támogatásnak köszönhetően a kereszt teljes egészében megújult, új beton alapot kapott, új Korpusz és Mária szobor is készült.

Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Nap 2021

A Szekcsői Németek Nemzetiségi Önkormányzata a Miniszterelnökség megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázati kiíráson 400.000 Ft támogatást nyert a 2021-es Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Nap megszervezésére az NKUL-KP-1-2021/1-000919 azonosítószámú pályázatával.

Dunaszekcső egyik legfontosabb rendezvénye a Német Nemzetségi Nap, melyet már 24 éve minden évben megszerveznek a helyi németség képviselői. A rendezvény alapvető célja az 1948-as kitelepítésről, illetve annak előzményeiről és következményeiről való megemlékezés, a helyi németség történetének bemutatása, nemzetiségi tudat ébrentartása, ápolása.

2021. július 3-án került megrendezésre az idei Nemzetiségi Nap, amelyen ismét színvonalas műsorokat, kiváló előadókat láthatott a közönség. Többek között felléptek a Dunaszekcsői Fúvósok, a Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Táncegyesület és a Szuloki férfikar, vegyeskar és tánccsoport. A méltó módon való megemlékezéshez és nap sikerhez az elnyert támogatás is nagy mértékben hozzájárult.

7-14 éves dunaszekcsői diákok német nemzetiségi tánc- és fúvóstábora 2021.

A Szekcsői Németek Nemzetiségi Önkormányzata immár ötödik alkalommal vett részt sikeresen

a Miniszterelnökség megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázati kiíráson, amely a nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasó táborok megvalósítását támogatta. A Nemzetiségi Önkormányzat 700.000 Ft támogatásban részesült a NTAB-KP-1-2021/1-000121 azonosítószámú pályázatával a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek köszönhetően. A támogatás révén egy ötnapos tábor került megrendezésre a Dunaszekcsői Fúvószenekar 7-14 éves diákjai számára 2021.06.21. és 2021.06.25. között. A tábor 6. plusz napja 06.26., amikor is otthon, Dunaszekcsőn egy fellépés keretében mutatják be a gyerekek a táborban tanult darabokat szüleik és a helyi lakosok számára, amire nagy izgalommal készültek.

Délelőttönként daltanulás, szólampróbák zajlottak A délutáni programok során betekintést nyertek a régi sváb népdalok, táncok világába, ezen kívül játékos sport és nemzetiségi vetélkedők kerültek megrendezésre. Az esti programok során lehetőség volt a szabadfoglalkozásra, városnézésre. A közös programok, így az egész tábor legfőbb eredménye, hogy megerősítette a gyerekekben csapatszellemet, összekovácsolta a csoportot, ami nagyon fontos egy zenekar sikeres működésében. A tábor továbbá nagyon jó lehetőséget nyújtott a német nyelv gyakorlására, mivel a programok és a feladatok nagy része német nyelven folyt.

Záró koncerttel és élménybeszámolókkal ért véget a hatnapos közös munka és kikapcsolódás. A már hagyományos, jó hangulatú zárókoncertnek ismét nagy sikere volt. Az előző négy évi fúvós táborhoz hasonlóan a 2021-es tábor is sikerrel zárult, sok élménnyel és új ismeretekkel gazdagodtak a gyerekek, remélve, hogy a következő évben ismét eltölthetnek együttzenélve egy kellemes hetet.

12-18 éves dunaszekcsői diákok német nemzetiségi fúvóstábora 2021.

A Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete sikeresen vett részt a Miniszterelnökség megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázati kiíráson, amely a nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasó táborok megvalósítását támogatta. A Fúvósok Egyesülete 700.000 Ft támogatásban részesült a NTAB-KP-1-2021/1-000369 azonosítószámú pályázatával a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek köszönhetően. A támogatás révén egy ötnapos tábor került megrendezésre a Dunaszekcsői Fúvószenekar 12-18 éves diákjai számára 2021.06.21. és 2021.06.25. között. A tábor 6. plusz napja 06.26., amikor is otthon, Dunaszekcsőn egy fellépés keretében mutatják be a gyerekek a táborban tanult darabokat szüleik és a helyi lakosok számára, amire nagy izgalommal készültek.

A táborban délelőttönként daltanulás és szólampróbák zajlottak. A délutáni programok során betekintést nyertek a régi sváb népdalok, táncok világába, ezen kívül játékos sport és nemzetiségi vetélkedők kerültek megrendezésre. Az esti programok során lehetőség volt a szabadfoglalkozásra, városnézésre. A közös programok, így az egész tábor legfőbb eredménye, hogy megerősítette a gyerekekben csapatszellemet, összekovácsolta a csoportot, ami nagyon fontos egy zenekar sikeres működésében. A tábor továbbá nagyon jó lehetőséget nyújtott a német nyelv gyakorlására, mivel a programok és a feladatok nagy része német nyelven folyt.

Záró koncerttel és élménybeszámolókkal ért véget a hatnapos közös munka és kikapcsolódás. A már hagyományos, jó hangulatú zárókoncertnek ismét nagy sikere volt. Az előző öt évi fúvós táborhoz hasonlóan a 2021-es tábor is sikerrel zárult, sok élménnyel és új ismeretekkel gazdagodtak a gyerekek, remélve, hogy a következő évben ismét eltölthetnek együttzenélve egy kellemes hetet.

Német BMI pályázat

Mit Hilfe des deutschen Bundesministeriums des Innern/BMI/ konnte unsere Blaskapelle /Dunaszekcsői Fúvószenekar /im Jahr 2021 zwei neue Trompete kaufen. Das MInisterium hat mit 416.690 Ft der Finanzierung beigetragen. Dafür möchten wir uns recht herzlich bedanken.

Zenekarunk a Német Belügyminisztérium /BMI/ által kiírt pályázaton 416.690 FT támogatást nyert, melynek segítségével két új Yamaha trombitával bővítettük hangszerállományunkat. Köszönjük a támogatást.

A Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar szereplése a IV. Dunaszekcsői Fúvószenekari Találkozón

A találkozó idén is remek hangulatban telt, annak ellenére, hogy az időjárás sajnos nem volt kedvező. Az idei fúvószenekari találkozón is vendégszereplőként fellépett a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar is, mely fellépődíját egyesületünk a Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetségénél elnyert pályázatból fedezte.

Dunaszekcsői gyerekek zeneoktatása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt és meghívásos pályázatot hirdetett a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására 2020. őszén. A Dunaszekcsői Fúvósok Egyesület a CSSP-E-ZENEOKTAT-2020-0129 azonosítószámú projektjének keretében 1.000.000 Ft támogatást nyert. A támogatás segítségével a meglévő hangszerek felújítása és az egyesület működésének megkönnyítése érdekében az oktatói díj finanszírozásához való hozzájárulás valósult meg. Az Egyesület egyik legfontosabb célja a tehetséges fiatal zenészek felkarolása, zenei nevelése, szakmai segítése, és ezek által a zenekari utánpótlás biztosítása. Ezen cél eléréséhez járult hozzá az elnyert támogatás.

Jubileumi zenekari koncert

2021. június 26- án ünnepelte a Dunaszekcsői Fúvószenekar fennállásának 10. évfordulóját. Az ünnepi , jubileumi koncertet a nagyszámú nézőközönség rendezvénysátorban ülve élvezhette.

A sátor bérléséhez nagymértékben hozzájárult a BNÖSZ /Baranyai Német Önkormányzatok Szövetsége /-től kapott 70000 Ft pályázati támogatás.

Köszönjük!

Újabb támogatás a hangszerállomány bővítésére!

A Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében meghirdetett „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázati kiírásra benyújtott, FCA-KP-1-2021/3-000358 azonosítószámú, „Dunaszekcsői Fúvószenekar hangszerbeszerzése” című pályázatával 1.909.200 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert hangszerbeszerzésre 100% támogatási intenzitással. A megvalósult projekt keretében 3 db Yamaha YCL-255S B klarinéttal és 1 db B&S 46-L típusú baritonkürttel bővült az egyesület hangszerállománya. Az új hangszerek beszerzésével az egyesület biztosítani tudja a zenekar működési feltételeinek javulását, ami hosszútávon a Zenekar fenntarthatóságát és bővülését eredményezi.

Pórbaterem felújítása pályázati keretből

A Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete a Miniszterelnökség megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett, „Nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek 2021. évi költségvetési támogatása” című pályázati felhívásra benyújtott NBER-KP-1-2021/1-000077 azonosítószámú pályázatával 1.000.000 Ft támogatásban részesült, amelyet a Dunaszekcsői Fúvósok próbatermének felújítására fordított. A támogatási összegből a próbaterem felújításához szükséges alapanyagok kerültek beszerzésre. A felújítás révén nagymértékben javultak az egyesület működési feltételei. A korszerűbb körülményeknek és feltételeknek eredményeként hatékonyabban tud a zenekar próbálni a jövőben.

Scroll to Top