Karácsonyi hangverseny és vásár 2022. december 16.

A 2022-es évben is, a hagyományokhoz híven megrendezésre került a Dunaszekcsői Fúvósok Egyesülete szervezésében a szokásos ünnepváró hangverseny, ezúttal ismét a római katolikus templomban. Az utóbbi években a templom fűtetlensége miatt ez a rendezvény a Művelődési Házban lett megtartva, 2022-ben viszont a rendezvény meghittsége miatt visszaállt a régi, bevált módszer, hősugárzókkal lett fűtve az oltár előtti rész, hogy a fellépők kellemesebb környezetben tudjanak készülni produkcióikra. Meg kell hagyni, hogy az időjárás is kegyes volt, nem kellett fagyoskodniuk a templomtéri árusoknak sem, akik jótékonysági céllal kínáltak saját készítésű süteményeket, italokat, kézműves dolgokat, bio termékeket.

Az adventi hangverseny a szokásos módon kezdődött. A Fúvószenekar nyitotta meg a rendezvényt, Alföldi Balázs vezényletével, a Mennyből az angyal kezdetű énekkel, amit követni lehetett Szödényi István kivetítőjén. Galambosi Eszter szívhez szóló ünnepi köszöntője után következtek a legfiatalabbak, akik furulyán adták elő a Télapó itt van, és a Suttog a fenyves című dalokat. Császár Larissza, Kovács Adél, Mányoki Mia, Komáromi Leonárdó produkciója a jövőre nézve is ígéretes tehetségek. 

A további fellépők névsora:

Bátai Virág –trombita- Bald ist Weihnachten
Komáromi Kevin –bariton- O du Fröliche
Rumann Bori –fuvola- Mennyből az angyal
Pap Máté –trombita- Herbei, o ihr Gläubigen
Bátai Richárd –Trombita- Im Stall in der Krippe
Vörös Gergő –trombita- The first Noel
Kappelmayer Mihály –klarinét- Mintha karácsony lenne
Treutz Tímea –trombita- Ezüst csengők
Ébert Leila –bariton- Heilige Weihnachtsglocken
Gondos Lilla –hegedű- Schubert: Ave Maria
Pap Dalma –trombita- Karácsonyi kívánságok
Rumann Boldizsár – orgona- Pásztorok
Hetényi Hédi – trombita- Rudolf, a piros orrú …
Scheppi Hanna –trombita- O, Tannenbaum
Rumann Gergő –alt szaxofon- Falling leaf fantasy
Holczer Richárd –tuba-Mr. Grinch mesefilből

Az egyéni szereplők után a fúvószenekar tagjaiból és a zenekar karnagyából összeállt mélyfúvós szextett adta elő a Winter Wonderland című darabot Alföldi Balázs, Aranyi Gabriella, ifj. Galambosi László, Holczer Richárd, Jakab Attila, Petrovics Gergely felállásban. Ezt követően a Dunaszekcsői Fúvószenekar műsora következett. A meghitt hangulatban közismert karácsonyi slágereket játszottak. A zsúfolásig megtelt templom közönsége vastapssal jutalmazta a fellépőket, ráadásként pedig a zenekar eljátszotta az All I Want for Christmas is you című zeneszámot.

Összegzésként elmondható, hogy a hangverseny a fellépők száma, és az érdeklődők tekintetében is felülmúlta a korábbi éveket, bizonyítván, hogy településünkön a zenei életrendes kerékvágásban halad. Ezt támasztja alá, hogy a fúvószenekar egész évben szép számú meghívásnak tett eleget, külföldi fellépések is voltak, az utánpótlás nevelés is biztosított. 

Scroll to Top