Őszi „turné” – élménybeszámoló

Nem először fordult elő, hogy késő nyári, kora őszi időszakban több településről is kaptunk felkérést, hogy szerepeljünk a rendezvényeiken. Ezeket mindig örömmel fogadjuk el, ugyanis tudjuk vinni zenekarunk hírnevét és nem utolsó sorban öregbíteni a falu jóhírét. A zenekartagok nagy izgatottsággal várták ezt az időszakot, ugyanis a jó hangulat mindig összekovácsolja a bandát. Hát még ha a befektetett munka eredményeképp a közönség nagy tapssal (nem ritkán vastapssal) jutalmazza meg műsorunkat.

Idén szeptemberben 4 helyszínen, 5 fellépéssel fogadtuk az ősz beköszöntét, habár az időjárás enyhe, késő nyárias volt.

Elsőként szeptember 9-én a szomszéd településen, Bárban a Szüreti mulatság alkalmából szórakoztattuk a község lakosait, akik népviseletbe öltözve vonultak fel a főutcán, a zenekar néhány tagja pedig népi zeneszóval, csárdásokkal kísérte őket. Ugyan nem a hagyományos felállással, mert szaxofon és harmonika is megtalálható volt a hangszerek közt, de ezzel háláltuk meg, hogy Jásper Gábor polgármester az utóbbi években rendre ingyen kölcsönadta a falu buszát a gyermekek utaztatásához Balatonszárszóra.

(A képek kattintással nagyíthatók.)

Második állomásunk szintén a szomszédos Bár volt. Másnap, szeptember 10-én már hagyományos fúvószenekari felállásban játszottunk német nemzetiségi zenéket a testvértelepülésük, Baar idelátogató vendégei részére. A kisebb létszám ellenére a sok kapott taps jó visszajelzés volt számunkra.

A harmadik helyszín Dunaszekcső volt, ahol szintén Szüreti felvonuláson vettünk részt. Szeptember 16-án immár 11. alkalommal kísérhettük a népviseletbe öltözötteket a településen keresztül. A felvonulást megelőzően az iskolától a bírónéhez vezetett utunk, ahol az iskolások kikérték a fiatal bírónét. Az iskolához visszaérve kisebb várakozást követően elindult a menet. Első megálló a révben volt, majd a templomtérről a felső boltig zenével kísértük a beöltözötteket. Egy „gyorsítós” csárdás-egyveleg után máris indultunk a Polgármesteri Hivatal és a Bank közötti térre, ahol húztuk a talpalávalót, majd pedig a Művelődési Ház udvarába érve ért véget a felvonulás. Itt még jól megtáncoltattuk a táncoskedvűeket, és kezdődött is az iskolás bál.

Negyedik fellépésünk Geresdlakon volt, szeptember 23-án, ahol a Gőzgombóc Fesztiválon vettünk részt. Az időjárás itt sajnos már nem volt kegyes hozzánk, mert végig esett az eső, de a nagy rendezvénysátroknak köszönhetően nem ázott el egyikőnk se. A színpadon a német nemzetiségi zenék mellett előadtunk modernebb hangvételű darabokat is, pop- és rockdalokat is, amiket nagy taps fogadott, hisz mindenki ismerte. Elégedetten jöhettünk le a színpadról, igazán színvonalasnak éreztük, és ezt a közönség is megerősítette.

Fellépésünkről készült videó-részletek megtekinthetők az alábbi linken:

Ötödik, egyben utolsó szeptemberi koncertünk Tamásiban volt, ahol a helyi német nemzetiségi ételről, a Tungiról elnevezett fesztiválon szerepeltünk szeptember 30-án. A nagyon kedves fogadtatást követően a Magyar Himnusszal és a Sváb Himnusszal nyitottuk a műsort, majd később német nemzetiségi muzsikával szórakoztattuk a kedves közönséget. A rendezvény végén sertéspörkölttel vendégeltek meg minket, és megkóstolhattuk a tungit is. Az esti bálban nem sokáig tudtunk maradni, ugyanis közel 1,5 órás utazás várt ránk hazafelé.

Fellépésünkről készült videófelvétel megtekinthető a YouTube-on:

Ezúton is szeretnénk megköszönni a sok támogatást és segítséget mindenkinek, aki valamilyen úton-módon hozzájárult a fellépéseink sikereihez! Reméljük, a jövőben is számíthatunk mindenkire!

További képek megtalálhatók a galériánkban.

Scroll to Top